Dr. Schüssler Celzouten

Voor de meeste mensen is een ziekte een verstoring van het lichaam. De ziekte verstoort ons normaal functioneren en meestal wordt dit met behulp van medicijnen bestreden. Hierdoor vindt er een snelle verbetering plaats, maar naar de echte oorzaak wordt niet gekeken. Het zelfgenezingsproces van het lichaam wordt bovendien onderdrukt en verhinderd. Ook de uitscheiding van alle gifstoffen en ziekmakende stoffen kan niet plaatsvinden. Alle ziekten die niet genezen, gaan naar een dieper stadium in het lichaam.

De biochemie van Celzouten volgens dr. Schüssler probeert aan de hand van signalen de tekorten vast te stellen en deze te verhelpen. Er wordt hierbij gewerkt aan de oorzaak en niet aan het oplossen van de symptomen. In plaats van het bestrijden van de klacht vullen de celzouten het tekort aan, dat de uiteindelijke oorzaak is van de klacht. Het is hierbij belangrijk om de taal van het lichaam te begrijpen.

Bijvoorbeeld: Een lichte koorts wordt als teken gezien van een tekort aan Ferrum phosphoricum (nr.3) en niet als symptoom van een ziekte. Een loopneus is een teken van een tekort aan Natrium Chloratum (nr.8). Het ophoesten van slijm betekent een tekort aan Kalium Chloratum (nr.4). Op deze manier worden er geen symptomen bestreden of onderdrukt, maar er wordt geprobeerd de tekorten te ontdekken en te verhelpen.

In mijn praktijk zoek ik aan de hand van een gezichtsdiagnose en je klachten een persoonlijke celzoutcombinatie voor je uit. Samen met bloesemremedies geeft dit een bijzonder resultaat.

Remedie van de maand oktober:

Oranjerode Stropharia


Blij en gelukkig zijn, niet veel nodig hebben, tevreden zijn en vertrouwen hebben in het universum. De Oranjerode Stropharia laat je voor jezelf opkomen en brengt je persoonlijkheid naar buiten door de verbinding met je spirituele bron. Bewust worden waarom je je geluk op aarde niet kunt vinden.
[...]